Burgundin pata on erittäin maukasta pataa. Syömme sitä usein itsenäisyyspäivänä jouluruukun kera.
1163956.jpg
1 kg naudan etuselkää, lapaa tai paistia paloiteltuna reiluiksi paloiksi
2 sipulia lohkottuna
2 porkkanaa paloteltuna
juuriselleriä paloiteltuna
valkosipulin kynsiä hienonnettuna
100 g pekonia paloiteltuna
1 1/2 rkl jauhoja
suola, valkopippuri, persilja, timjami, laakerinlehti
herkkusieniä
pikkusipuleita
4-5 dl punaviiniä
Ruskista naudanliha, pekoni ja pikkusipulit. Laita pataan kasvisten kanssa. Mausta, lisää jauhot  ja punaviini. Laita pannulle vettä (pannun huuhdeliemestä saa aromit talteen)ja anna kiehahtaa. Kaada huuhdeliemi pataan. Hauduta uunissa 180 asteessa 2-2,5 tuntia. Lisää loppuvaiheessa herkkusienet.