Joulupullassa on mm. kirsikoita täytteenä. Väri tulee sahramista. Näiden pullien paistossa on käytetty ensimmäistä kertaa uutta kiertoilmauunia ja se näkyy hieman pullien epätasaisessa värissä.
1158274.jpg
PULLATAIKINA:
1/2 litraa maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
 1 tl suolaa
sahramia
vehnäjauhoja
150 g sulatettua margariinia
TÄYTE:
margariinia
sokeria
punaisia ja vihreitä kirsikoita
rusinoita
mantelirouhetta
Murenna hiiva kulhon pohjalle ja sekoita se käden lämpöiseen maitoon. Liota joukkoon sokeri ja ja suola. Lisää sahrami. Alusta jauhot sekaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa sulatettu margariini. Kun taikina on rakenteeltaan sopivaa, eikä tartu enää kulhon reunoihin, peitä kulho leivinliinalla ja anna sen kohota huoneenlämmössä n. 30 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen puolikas levyksi. Voitele levy margariinilla. Ripottele levylle sokeria, mantelirouhetta, rusinoita sekä silputtuja punaisia ja vihreitä kirsikoita. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa 16 yhtä suureen osaan. Laita palat paperivuokiin. Voitele ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunissa, kunnes ovat kauniin värisiä. Tee sama toiselle puolelle taikinaa. Yhteensä taikinasta tulee 32 joulupullaa. Minä tosin teen aina kaksinkertaisen annoksen, niin pidettyjä pullat ovat.