Julkaisen näin joulun alla uudelleen lanttulaatikon ohjeen. Joulun jälkeen lanttulaatikko sopii hyvin myös makkarakastikkeen tai lihapullien kanssa.

416254.jpg

runsas kilo lanttua
1/2 litraa vettä
1 rkl suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermamaitoa
1 muna
2-3 rkl siirappia
1/2 tl inkivääriä tai kanelia
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl valkopippuria
pinnalle voita, korppujauhoja
Kuori, paloittele ja keitä lantut kypsiksi suolavedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta lantut. Sekoita lanttusoseeseen kermamaidossa (puolet maitoa, puolet kermaa) turvotetut korppujauhotja mausteet. Lisää myös keitinlientä, mutta varo tekemästä soseesta liian löysää. Kumoa sose voideltuun vuokaan ja painele lusikalla koristeellisia poimuja. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle vielä voinokareita. Paista laatikkoa 175 asteisessa uunissa 1 - 1 1/2 tuntia.