Joulun lähestyminen sai minut julkaisemaan porkkanalaatikon ohjeen uudelleen. Teen joulun laatikot aina etukäteen pakkaseen valmiiksi, niin joulunaluspäivinä ei tarvitse kaikkea aikaa viettää keittiössä. Porkkanalaatikko yhdistetään jouluun, mutta sopii lisukkeksi myös muulloin. Lihapullien kanssa porkkanalaatikko on todella maistuvaa.

447916.jpg

1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 dl vettä
1/2 dl maitoa
1/2-1 kg porkkanoita keitettynä ja soseutettuna tai 1/2 raastettuna
2 munaa
1/2 rkl suolaa
1-2 rkl siirappia
valkopippuria
pinnalle voinokareita
Riisit keitetään kypsäksi vedessä. Porkkanat kuoritaan, pilkotaan ja keitetään kypsäksi sekä soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella. Porkkanat voi vaihtoehtoisesti myös raastaa. Mielestäni soseutetuista porkkanoista tulee parempaa laatikkoa.Riisit ja porkkanat sekoitetaan keskenään, munta, maito ja mausteet lisätään sekoittaen. Seos laitetaan uunivuokaan ja pinnalle laitetaan voinokareita. Porkkanalaatikkoa paistetaan 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia.