Joulukinkun rippeet täytyy tietysti hukata kotitekoiseen hernekeittoon. Muulloin syömme purkkikeittoja, joista parasta on mielestämme Pirkan luomuhernekeitto.
1183545.jpg
500 g kuivattuja herneitä
2 litraa vettä
joulukinkkua kuutioina
suolaa
meiramia
Keiton teko alkaa edellisenä iltana. Herneet huuhdotaan ja laitetaan 2 litraan vettä likoamaan. Seuraavana päivänä herneet laitetaan samassa vedessä kiehumaan. Yhden tunnin keittämisen jälkeen sekaan lisätään kinkkukuutiot. Keittoa keitetään vielä toinen tunti välillä sekoittaen ja tarvittaessa vettä lisäten. Lopuksi keitto maustetaan suolalla ja meiramilla.
Maustan hernekeiton,niin kotitekoisen kuin purkkikeitonkin, aina vielä lautasella. Keittoon kuuluu mielestäni lisätä vielä raakaa sipulisilppua, sinappia ja ripaus meiramia. Sitten on maku kohdallaan...