Jouluruukkua syömme usein itsenäisyyspäivänä Burgundun padan kera. Jouluruukussa pääsevät yrttien ja juuresten maku voimakkaasti esille.
1163953.jpg
1/2 kg porkkanaa ohueksi viipaloituna
1/2 kg lanttua ohueksi viipaloituna
200 g juuriselleriä ohueksi viipaloituna
2 sipulia ohueksi viipaloituna
1/2 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
1 tl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
200 g punaleimaemmentalia raasteena
Lado kasvissuikaleet kerroksittain vuokaan. Laita kerma kattilaan, sekoita jauhot joukkoon. Kuumenna kunnes kiehahtaa, lisää joukkoon juustoraaste sekoittaen, kunnes raaste sulaa. Yhdistä mausteet, ripottele mausteseosta ja kaada juustokastiketta kasviskerrosten väliin. Paista 180 asteessa n. 2,5 tuntia folion alla. Folion voi poistaa paistamisen loppupuolella.