Herkullisten lanttupihvien ohje on Suuren suomalaisen kirjakerhon jäsenien resepteistä kootusta kirjasta. Grillimakkara selittyy sillä. että tein lanttupihvejä syksyn viimeisten grillimakkaroiden kaveriksi ja unohdin tällöin julkaista ohjeen. Lanttupihvit sopivat myös muun kuin grilliruuan kanssa, joten ohjeen voi julkaista näin talvellakin.
967563.jpg
500 g lanttua kuorittuna ja 1 cm viipaleiksi leikattuna
öljyä paistamiseen
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl rosepippuria
2 dl kermaa
aurajuustomurusia
Paista lanttuviipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin niin, että pinta juuri ruskistuu. Lisää vesi, suola ja rosepippuri. Keitä hetki, jotta osa nesteestä haihtuu ja lantut kypsyvät osittain. Lado viipaleet uunivuokaan ja kaada päälle kerma ja aurajuustomuruset. Kypsennä 175 asteessa vajaa tunti.