Kirpeän kalakeiton ohje on ollut minulla yli kaksikymmentä vuotta. Se on oikein maistuvaa arkiruokaa.
1319440.jpg
1 1/2 litraa kalalientä
3 porkkanaa viipaleina
valkosipulia pienittynä
selleriä pienittynä
pari kokonaistamaustepippuria, laakerinlehti
2-3 rkl tomaattisosetta
1/2 sitruunan mehu
4-5 perunaa
1 pkt pakasteseitä
suolakurkku kuutioituna
tilliä ja persiljaa silputtuna

Porkkanat, selleri ja valkosipuli laitetaan kiehumaan kalaliemeen. Liemi maustetaan pippurilla, tomaattisoseella, sitruunamehulla ja laakerinlehdellä. 5 minuutin kuluttua lisätään lohkotut perunat ja annetaan kiehua. 5 minuutin kuluttua lisätään pakastesei. Valmiiseen keittoon lisätään suolakurkkukuutiot sekä tilli- ja persiljasilppu.