Taatelikakku on erittäin herkullista. Se täytyy yleensä piilottaa, jos sitä aikoo säästää tarjottavaksi. Mieheni on leiponut tämän kakun, kuten perheemme taatelikakut yleensäkin. Hän on taitava kahvikakkujen tekijä. Jostain syystä en saa yhtä kuohkeita ja kauniita kakkuja aikaiseksi.
1259539.jpg
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 pkt taatelia
200 g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
Keitä vesi, sokeri ja taatelit soseeksi. Mieheni vielä aina varmistaa, ettei joukkoon ole jäänyt taatelinkivipaloja, vaikka periaatteessa taatelit ovatkin kuivattu kivettöminä. Lisää lämpimään taateliseokseen voi ja anna sen sulaa. Jäähdytä seosta hetki. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran kuin on tarpeen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa tunnin ajan.