Blinit ovat venäläisen keittiön vanhimpia ruokalajeja. Ne ovat pehmeitä ja kuohkeita. Niissä on selvästi erottuvia huokosia, joihin ne imevät esimerkiksi smetanan sienen tavoin. Blinien valmistus on monivaiheista ja vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Tällä kertaa tein vehnäblinejä.
1319451.jpg
4 1/2 lasillista vehnäjauhoja
4 lasillista maitoa
25 g hiivaa
25 g voita
100 g paksua kermaa
2 munaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa

Blinitaikinan valmistus aloitetaan 5-6 tuntia ennen blinien paistamista juuren valmistamisella. Puolet jauhoista ja  hiivasekoitetaan maitoon ja annetaan turvota noin 5 tuntia huoneenlämmössä liinan alla. Taikina vatkataan ja siihen lisätään loput jauhoista, sula voi, suola ja sokerin kanssa vatkatut keltuaiset. Taikina vatkataan uudestaan ja sekaan lisätään vatkattuun kermaan sekoitetut vatkatut valkuaiset. Taikinan annetaan vielä turvota hetken. Blinit paistetaan valurautaisessa blinipannussa, joka sivellään erittäin varovaisesti öljyllä, ettei öljyä ole liikaa. Taikina kaadetaan pannulle kauhalla ja kun se alkaa kohoilla ja muuttua ruskehtavaksi, käännetään se ympäri. Blinit paistuvat nopeasti. Val,iit blinit kootaan korkealaitaiseen. lämmitettyyn astiaan, jota pidetään hellan reunalla. Ne sivellään rasvalla ja peitetään pyyhkeellä, etteivät ne jäähdy.

Itse pidän blineistä smetanan, raa'an sipulisilpun ja mädin kanssa nautittuna.