Opiskelut ovat heittäneet minut pariinkin otteeseen Lappeenrantaan. Siellä tutustuin paikallisiin herkkuihin, vetyyn ja atomiin. Näitä herkkuja tehtiin myös Köyhissä Ritareissaja tietysti minä halusin tutustuttaa myös perheeni näihin herkullisiin kotitekoisiin lihapiirakoihin aitoon Lappeenrantalaistyyliin.
1259540.jpg
PIIRAKKATAIKINA
5 dl vettä
kuivahiivapussi
ripaus suolaa, sokeria
vehnäjauhoja
100 g sulatettua margariinia
PIIRAKKATÄYTE
jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, keitettyä puuroriisiä, suolaa, valkopippuria
VETY
ketsuppi, sinappi, kurkkusalaatti, keitetty kananmuna JA palvikinkku
ATOMI
ketsuppi, sinappi, kurkkusalaatti, keitetty kananmuna TAI palvikinkku
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpöisemmäksi. Mausta suolalla ja sokerilla. Alusta joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Loppupuolella alustusta lisää joukkoon sulaa margariinia. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinan alla n. puoli tuntia. Kauli taikina paksuhkoksi levyksi. Jaa levy ruutuihin.
Ruskista jauheliha (minä tykkään ruskistaa, en luota keittämisen aikana tapahtuvaan kypsymiseen). Hauduta joukossa sipulia. Mausta. Sekoita joukkoon riisit. Astettele täytettä taikinaruutuihin. Paina ruutujen reunat yhteen. Keitä piirakat öljyssä kypsäksi ja täytä.  Hyvää...