Tein iltapalaksi perinteistä lihapiiraakkaa, taikinana tosin oli rahkavoitaikina.
1319444.jpg
TAIKINA
200 g voita
200 g maitorhakaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
naudan jauhelihaa raakana
keitetty kananmuna
raaka kananmuna (+ toinen voiteluun)
silputtua sipulia
suolaa, valkopippuria (Aromat- suolaa)
n. dl keitettyä riisiä
Laita kulhoon kuivat aineet ja nypi sekaan voi. Sekoita joukkoon maitorahka. laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Jaa taikina kahteen osaan. kauli pohja suoraan leivinpaperille. Laita täyte pohjataikinalle niin, että reunoihin jää muutama sentti tyhjää. Kauli kansitaikina esimerkiksi jauhotetun voipaperin päällä ja siirrä se kumoamalla täytteen päälle. Taita pohjataikinan reunat kansilevyn reunojen päälle. Reitiä kansi haarukalla ja voitele kananmunalla. paista 200 asteessa noin puoli tuntia.