Täällä ollaan taas. Nyt on lopputyössä sellainen tyven vaihe ja ehdin päivitellä blogiani. Ruokaa on tullut tehtyä kaikenlaista ja olen kuviakin muistanut ottaa, mutta ohjeiden kirjoittamiseen ei ole ollut aikaa.
Perunalohilaatikko muhii mukavasti uunissa ja sillä aikaa on mahdollista puuhailla kaikenlaista. Se on kuulunut valikoimiini vuosia ja mielestäni paras vaihtoehto kalaksi on säilykelohi. Siinä ovat ruodot pehmenneet ja kalaa voivat lapsetkin syödä turvallisesti, ruotoja pelkäämättä. Kuvan perunalohilaatikko ehdittiin melkein jo syödä, ennen kuin muistin kuvata sen.
1319460.jpg
jauhoisia perunoita kuorittuna ja viipaloituna
säilykelohta
sipulia silputtuna
maitoa, kaksi kananmunaa
suolaa, valkopippuria
pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita
Ladon yksi kolmasosa perunaviipaleista voideltuun uunivuokaan, mausta. Levitä pinnalle puolet lohesta ja sipulisilpusta. Levitä päälle toinen kolmannes perunoista ja sen päälle loput lohesta ja sipuleista. Päällimmäiseksi tulee vielä kerros perunoita. Sekoita maito ja munat keskenänsä, mausta suolalla. Kaada munamaito vuokaan, nestepinnan jäädessä kuitenkin päällimmäisten perunoiden alapuolelle. Pinnalle ripotellaan korppujauhoja ja jokunen nokare voita. Paista uunissa 180-200 astetta 2-2,5 tuntia. Kyllä maittaa.