Bigos on puolalainen hapankaalipata. Todella maukasta.
1500078.jpg
1 prk hapankaalia
1/2 kerää valkokaalia hienonnettuna
150 g pekonia kuutioina
500 g sian etuselkää (käytin paistisuikaleita) kuutioi
valkosipulinakkeja (käytin krakovanmakkaraa) viipaloi
3 sipulia silputtuna
4-5 valkosipulin kynttä silputtuna
1 rkl kuminaa
2-3 tl paprikaa
suolaa
1/2 litraa lihalientä
Huuhtele hapankaali siivilässä vedellä ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttiia. Kaada vesi pois. Keitä kaalia n. 10 minuuttia ja kaada vesi pois. Kuullota sipulia ja valkosipulia nopeasti voissa, älä ruskista. Ota pois. Ruskista pekonikuutiot, sianlihakuutiot ja makkarat. Lisää hapankaali, kaali, sipuli, mausteet ja lihaliemi. Peitä kannella, anna hautua hiljalleen n. 1 tunti.