Viinikukko on herkullinen ranskalaisen keittiön lahja.
1500086.jpg
broileria paloteltuna
2 tl kuivattua timjamia
3 rkl öljyä
175 g pekonia paloina
pikkusipulileita
pieniä herkkusieniä
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl konjakkia
3 1/2 dl punaviiniä
1 maustekimppu (rosmariinia, timjamia, persiljaa)
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
Hiero kuiva timjami broilerinpaloihin ja mausta ne pippurilla. Ruskista paloja 7-10 minuuttia. Nosta ne vadille. Paista pekonin paloja, lisää joukkoon sipulit, herkkusienet ja valkosipuli. Kypsennä 5 minuuttia. Nosta broilerit takaisin pataan. Kaada joukkoon konjakki (liekehtivä, mutta minä en kyllä ota riskiä keittön kärventämisestä). Kaada pataan viini, lisää maustekimppu, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia. Nosta lihat ja kasvikset pois. Suurusta voin ja vehnäjauhojen seoksella. Kun kastike on saonnut, valele se lihojen ja kasvisten päälle tarjoilukulhoon.