Yksinkertaisista aineksista saa myös herkullista aikaiseksi. Piiraspohja on voitaikinatyyppinen ja käytin tämän piiraan teossa valmistaikinaa. Alkuperäisen ohjeen mukaan piiras on pitkä ja kapea, minä tein vähän suuremman version.
1500261.jpg
POHJA
1 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1 rkl vettä

TÄYTE
1/2 sipulia hienonnettuna
1 suuri tomaatti viipaloituna
1 pieni tölkki anjovisfilettä
vihreitä oliiveja (minulla oli vain mustia)
1 dl juustoraastetta
Nypi jauhot ja rasva sekaisin, lisää vesi. Annan taikinan seistä jääkaapissa n. tunnin ajan. Kauli 10 x 25 cm levy. Levitä sipulisilppu piiraan keskelle ja laita omaattiviipaleet päälle. Jaa anjovisfileet ja oliivit renkaiksi leikattuna piiraan päälle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.