Kesäkurpitsoja on kätevä täyttää. Yksi puolikas riittää henkeä kohti, riippuen tietysti kurpitsan koosta.
1675160.jpg
kesäkurpitsoja
TÄYTE
jauhelihaa
pekonia
sipulia silputtuna
hienonnettua kesäkurpitsan sisustaa
juustoraastetta
mustapippuria
basilikaa, timjamia, meiramia
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
PINNALLE
juustoraastetta
Kesäkurpitsat halkaistaan pitkittäin kahtia ja koverretaan sisustaa. Kesäkurpitsoja keitetään n. 1 minuutti runsaassa vedessä ja valutetaan sen jälkeen. Suikaloitu pekoni, jauheliha ja sipulit ruskistetaan. Sekaan lisätään kurpitsanpalat ja haudutetaan hetki.  Joukkoon lisätään mausteet ja juustoraaste. Täyte jaetaan kurpitsan puolikkaille ja päälle asetellaan aurinkokuivatun tomaatin suikaleet. Päälle ripotellaan juustoraastetta. Kurpitsat paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia elikunnes pinta on saanut kauniin värin.