Perjantaisin työ- ja kouluviikon jälkeen syömme aina jotain herkkua. Cannellonit ovat pastaputkia, jotka täytetään kastikkeella, joka sisältää kasviksia ja lihaa. Nämä cannellonit tein pastapaketin ohjeen mukaan ja ne ovat tosi herkullisia. Jatkossa julkaisen muitakin cannelloniohjeita.

455646.jpg

1 pkt cannelloniputkia
TÄYTE:
500 g jauhelihaa
2 sipulia hienonnettuna tai 200 g pakastesipulikuutioita
3-4 valkosipulin kynttä
1 porkkana raasteena
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3 rkl mietoa salsakastiketta
1/2 tl valkopippuria
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta
PÄÄLLE:
2 1/2 dl ruokakermaa
1 tlk tomaattimurskaa
100 g juustoraastetta (Parmesan tai emmental)
Ruskista jauheliha ja lisää sipulit, porkkana, vesi ja mausta.
Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita. Laita täytettä putkien sisään esimerkiksi pikkulusikalla. Laita täytetyt putket isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska ja ripottele juustoraaste. Kypsenna 225 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista. Jos cannelloneja pitää uunissa liian kauan, tulee nistä kovia, mutta ne ovat silti syötäviä.