Etikkakurkut ovat mieheni suurta herkkua. Pyrin aina tekemään niitä niin paljon, että niitä säästyisi seuraavallekin päivälle, mutta en ole siinä koskaan onnistunut.

438301.jpg

Avomaa- tai kasvihuonekurkkua
etikkaa 2 osaa, vettä kolme osaa
ripaus suolaa ja sokeria
tuoretta tai kuivattua tilliä
Kurkut kuoritaan ja leikataan mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (kuvassa viipaleet ovat hieman liian paksuja). Viipaleet laitetaan kannelliseen kulhoon muiden ainesosien kanssa, kansi suljetaan ja kulhoa ravistellaan voimakkaasti. Kurkut laitetaan jääkaappiin maustumaan toviksi ennen nauttimista. Jos käytössä ei ole kannellista kulhoa voi kurkut laittaa johonkin kippoon ja tehdä vaikka lautasesta ravistelun ajaksi kannen. Kannattaa kuitenkin olla varovainen ettei pärskyttele liemiä ympäriinsä, on meinaan tapahtunut niinkin...