Hanna-tädin kakut ovat klassisia pikkuleipiä, muistan ne jo lapsuudesta. Pikkuleivät ovat todella herkullisia, kunhan ei anna niiden kypsyä liian ruskeiksi. Pikkuleipiin voi käyttää pari päivää yli päiväyksenkin olevaa kermaa. Hapan kerma tuo niihin maukkautta. Tästä annoksesta tuli 40 pikkuleipää, melko kookkaita. Ainoa huono puoli pikkuleivissä on- suuren työn jälkeen ne loppuvat aivan liian nopeasti.

429917.jpg

150 g sulatettua voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl (hapanta) kermaa
1 tl soodaa
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja taikina laitetaan muovikelmuun käärittynä jääkaappin kovettumaan (vaikka yön yli). Taikinasta leivotaan tasapaksuja pötköjä, jotka jaetaan yhtä suuriin osiin ja pyöritetään palloiksi. pallot laitetaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paistetaan 200 asteessa kullankellertäviksi.