Piiras on nimeltään italialainen pääsiäispiiras, mutta näin suomalaisittain ei se minun mieleeni tuo pääsiäistä. Kyse on kuitenkin vain erilaisesta pääsiäisruokakulttuurista, hyvää piiras on joka tapauksessa. Piiras tulisi tehdä pienistä kinkkukuutioista, mutta tein sen kinkkusuikaleista. Minun oli ollut tarkoitus käyttää suikaleet munakasrullan täytteeksi, mutta aikataulu ei antanutkaan mahdollisuutta sen tekemiseen. Suikaleet jäivät jääkaappiin pyörimään ja yhtäkkiä huomasin niiden olevan menossa vanhaksi. Tulipahan kuitenkin käytettyä maukkaaseen tarkoitukseen.

455653.jpg

POHJA:
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kylmää vettä
3/4 dl juustoraastetta
TÄYTE:
100 g kinkkua pieninä kuutioina
2 dl purjoa suikaleina
3 dl parsakaalin kukintoja
2 rkl öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1 dl kevytkermaa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1 tl basilikaa
Tee taikina rasvasta ja jauhoista, lisää vesi, sekoita tasaiseksi.  Painele 2/3 taikinasta piirakkavuokaan ja ripottele pohjan päälle juustoraaste. Ruskista kinkku, purjo ja parsakaalin nuput kevyesti öljyssä. Lisää vehnäjauhot ja nesteet, kiehauta ja anna täytteen vähän jäähtyä. Vatkaa munat kevyesti kulhossa haarukalla ja sekoita ne täytteeseen. Lisää mausteet ja kaada täyte vuokaan. Tee lopusta taikinasta tankoja ja laita niistä ristikko piiraan pintaan. Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.