Itse tehty iltaliansalaatti on raikasta ja parempaa kuin kaupasta ostettu. Salaattia tulee kerralla aika paljon, joten se sopii tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisissa.
423825.jpg

kaksi porkkanaa
1 omena
1 maustekurkku
2 dl herneitä
makaronia
200 g keittokinkkua
Majoneesia, n. 1 1/2 dl
kuohukermaa n. 1 1/2 dl, sinappia, suolaa, valkopippuria
Porkkanat keitetään kuorineen, valutetaan, jäähdytetään  ja kuoret raaputellan pois, jonka jälkeen porkkanat kuutioidaan. Omena kuoritaan ja kuutioidaan. Kuutioitu maustekurkku lisätään salaattiin herneiden kanssa. Minä käytän aina pakasteherneitä. Keittokinkku pienennetään slaatin sekaan. Makaronit keitetään ja kypsät makaronit huuhdellaan kylmällä vedellä ennen lisäämistä. Makaroniksi sopii tavallinen sarvimakaronikin, mutta tähän salaattiin käytin tummaa fusellipastaa. Kastike on majoneesia (käytän yleensä kevytmajoneesia) ja maustettua kermavaahtoa.