450074.jpg
Jauheliharisotto on nopea ja helppo arkiruoka. Yksinkertaisista aineksista huolimatta se on maukas ja maistuu pienellekin väelle.

1 sipuli silputtuna
tilkka oliiviöljyä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 rkl tomaattiketsuppia
5 dl lihalientä
300 g jauhelihaa
suolaa, valkopippuria
1 pussi pakasteherne-maissi-porkkana/paprika-sekoitusta
Kuullota (älä ruskista) silputtu sipuli ja riisi kasarissa oliiviöljyssä. Lisää lihaliemi ja ketsuppi ja anna hautua 15 minuuttia. (Koska kasariin ei kannata laittaa kylmää vettä, eikä toista kattilaakaan kannata liata lihaliemen tekemiseksi, on veden kiehauttaminen vedenkeittimessä näppärä keino. Kasariin voi lisätä keittimestä kuuman veden ja lihaliemikuution ja valmistusaika pitää paikkansa.) Ruskista sillä aikaa jauheliha ja mausta se suolalla ynnä valkopippurilla. Kun koko 15 minuuttia on kulunut lisää kasariin jauheliha ja herne-maissi-porkkana-sekoitus. Anna hautua vielä 5 minuuttia, tarkista maku ja aseta tarjolle.