Kurkkusalaatti on nopea tehdä ja se säilyy muutamia viikkoja. Ohje tehdään keittämättä. Voi olla, että säilyisi pidempäänkin, mutta koska en ole asiasta varma, en uskalla luottaa siihen. Sen tähden teenkin aina kolmasosa-annoksen. Sen ehtii meidän nelihenkinen perheemme syödä ajoissa. Laitan salaatin aina hyvin pestyyn säilykepurkkiin, jota olen pitänyt 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kannet keitän. Eihän ne purkit tällöin täysin steriilejä ole, mutta mahdollisimman puhtaita kuitenkin. Salaatti on etikkaista, mutta kuitenkin hieman makeaa, nam. Ohjeen olen saanut anopilta. Häneltä olen saanut runsaasti todella maukkaita ohjeita.

455649.jpg

3 kg tuoreita kurkkuja (raastetaan)
1 kg sipulia (raastetaan)
1 kg sokeria
5 dl etikkaa
2 nippua tilliä (silputaan)
Raastetut kurkut ja sipulit sekä silputtu tilli sekoitetaan. Sokeri ja etikka lisätään hyvin sekoittaen. Kurkun raastamisessa syntyy runsaasti nestettä, joten lisänesteen lisääminen ei ole tarpeellista. Salaatti purkitetaan ja on valmista heti nautittavaksi.