Muusi ja soosi ovat nopeita tehdä. Jauhelihakastiketta voi hyvin sanoa laiskan soosiksi, sillä niin vähän vaivaa sen tekemisessä on. Muusin ohje löytyy kasvispihvien yhteydestä.

438299.jpg

Jauhelihaa
voita tai margariinia
vettä
vehnäjauhoja
Aromat-suolaa, valkopippuria
soijakastiketta
ketsuppia
Jauheliha ruskistetaan voissa, maustetaan Aromatilla ja valkopippurilla ja siirretään lautaselle tms. odottamaan. Paistinpannulla sulatetaan voita, annetaan sen saada vähän väriä ja vehnäjauhoja lisätään niin, että ne imeytyvät voihin. Jauho- rasvaseosta hämmennetään ja sen annetaan saada väriä. Vesi lisätään hyvin sekoittaen. Kastike maustetaan soijakastikkeella ja ketsupilla. Jauheliha lisätään kastikkeen sekaan ja annetaan soosin muhia vähän aikaa.