Tämä lihapaistos on sellaista suomalaista TexMexiä. Tosin paistos on juuri niin tulinen, kuin millaiseksi sen maustaa. Pidän TexMexistä ja minulle onkin kertynyt suuri määrä reseptejä. Aion julkaista niitä tässä blogissa, kunhan ehdin niitä tekemään. Yleensä syömme TexMex ruokia kesällä, kun on kuuma. Tiedossa on siis esimerkiksi erilaisia enchillada-, burritos-, fajitas- ja quesilladaohjeita.
462411.jpg

naudan jauhelihaa
ruskeita säilykepapuja
sipulia hienonnettuna
valkosipulia
eri värisiä paprikoita
lihaliemikuutio
1-2 rkl tomaattipyreetä
chilimausteseosta (mietoa)
oreganoa

Jauheliha ruskistetaan ja hienonnetut sipulit ja kuutioidut paprikat lisätään pannulle. Sekaan hienonnetaan lihaliemikuutio. Lisää pannulle myös tomaattipyre ja pavut. Suosittelen huuhtelemaan pavut kunnolla ennen lisäämistä, niin vatsa säästyy turhilta vääntelyiltä. Lisään yleensä myös tilkan vettä, ettei paistoksesta tule liian kuivaa.Anna seoksen hautua 10-15 minuuttia. Lisää oregano chilimausteseos. Tähän paistokseen lisäsin tulisuutta jauhamalla myllystä kuivattua, tulista punaista chilipippuria. Lisäksi tarjosin keitettyä maissia.