Huomasin, että maitoa ja kanamunia oli menossa vanhaksi, joten tein niistä pannukakun. Resepti on anopilta saatu. Äidiltä olen oppinut tavan, että rasvaa ei lisätä taikinaan, vaan paljaalle uunipellille isoina nokareina. Pelti laitetaan hetkeksi uuniin ja kun rasva on sulanut, kaadetaan pannaritaikina päälle. Näin saadaan todella maukkaat pannarin reunat, joista kilvotellaan.

418268.jpg

4 kananmunaa
1 litra maitoa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
Kanamunat rikotaan kulhoon ja lisätään maito. Sokeri ja suola lisätään joukkoon. Vehnäjauhot lisätään lankavispilällä hyvin sekoittaen. Taikinan annetaan hetken turvota, jonka jälkeen se kaadetaan hyvin voidellulle uunipellille. Jos ei käytä äitini konstia, rasva lisätään tässä vaiheessa nokareina taikinan päälle. Pannaria paistetaan 200 asteisessa uunissa, kunnes se on kauniin värinen. Uunista otetun pannarin päälle ripotellaan heti sokeria.