Normaalisti ostan kotimaisia tomaatteja. Jokin aika sitten kävin normaalirutiineista poikkeavassa kaupassa ja siellä ei ollut kotimaisia, joten ostin ulkomaisia sellaisessa verkkopussissa. Kotona tomaatit osoittautuivat lähes raaoiksi, joten jätin ne kulhoon huoneenlämpöön kypsymään. Hups, jonkin ajan kuluttua huomasin, että ne olivatkin jo käymässä liian kypsiksi. En halunnut heittää niitä hukkaankaan, joten kaivelin jääkaapista muita kasviksia kaveriksi ja tein kasvishöystön. Kasvishöystö eli ratatoulle korostaa yksinkertaisine musteineen kasvisten omaa makua.
448486.jpg

Tomaatteja
sipulia hienonnettuna
kesäkurpitsaa
paprikaa
valkosipulia hienonnettuna
oliiviöljyä
suolaa (mustapippuria)
Kasvikset leikataan reiluksi kuutioiksi. Sipulia ja paprikaa haudutetaan öljyssä, ei ruskisteta. Loput kasvikset ja valkosipuli lisätään pannulle. Kasvisten annetaan hautua noin puoli tuntia ja maustetaan.