Lapset pitävät aivan tavallisista lihapullista. Tämä ohje ei ole millään lailla terveellinen tai kevyt. Tosin, sen verran olen antanut periksi, että teen lihapullataikinan veteen. Sipuli varmaan sopisi tähän ohjeeseen, mutta lapsuuden aikaiset muistot isoista, niljakkaista sipulinpaloista lihapullissa estävät sipulin käytön vielä nykyäänkin. Muuten kyllä pidän sipulista ja käytän sitä paljonkin. Nyt söimme lihapullien kanssa kaupan kotijuustoa ja lanttulaatikkoa, jota oli vielä pakastimessa.

416252.jpg

400 g jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
suolaa, Aromat-suolaa
valkopippuria, mustapippuria
kanamuna
soijakastiketta
tomaattiketsuppia
voita tai margariinia
vehnäjauhoja
vettä
Korppujauhot turvotetaan vedessä ja maustetaan. Kananmuna lisätään korppujauhojen sekaan. Seos maustetaan ja jauheliha sekoitetaan hyvin sekaan. Massan annetaan turvota vähän aikaa. Lihapullat muotoillaan kostutetuilla käsillä ja paistetaan voissa paistinpannulla. Lihapullat kannattaa kääntää vasta sitten kun ne ovat paistuneet toiselta puolelta riittävän kiinteiksi. Kun lihapullat ovat kypsiä, siirretään ne hetkeksi lautaselle odottamaan. Paistinpannulle lisätään nokare voita ja annetaan sen sulaa, sekä saada hieman väriä. Sitten rasvaan ripotellaan vehnäjauhoja niin, että rasva imeytyy hyvin niihin. Jauhojen annetaan turvota ja saada väriä, jonka jälkeen pannulle lisätään raikasta vettä. Vesiseoksen annetaan kiehahtaa ja se maustetaan soijakastikkeella ja ketsupilla. Lihapullat lisätään kastikkeeseen ja niiden annetaan muhia siinä tovin.