Näissä enchiladoissa  yhdistyy tulisten ruoka-aineiden ja salaattimaisen raikkauden vastakkainasettelu. Enciladat teettävät paljon työtä, mutta maku palkitsee vaivannäön.
517227.jpg
oliiviöljyä
porsaanjauhelihaa
sipuli ja valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl chilijauhetta
1 rkl paprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
5 dl kasvislientä
1 1/2 rkl maissijauhoja
2 tl sitruuna- tai limettimehua
12 tortillaa
suolaa pippuria
PINAATTI-JUUSTOTÄYTE:
pinaattia
1/2 tl juustokuminaa
3 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
raejuustoa
mozzarellaa pieniksi kuutioiksi leikattuna
cheddaria raastettuna
SALAATTIPÄÄLLYS:
3 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
salaattia suikaloituna
kivettömiä mustia oliiveja viipaloituna
3 tomaattia kuutioituna
TARJOAMISEEN:
ranskankermaa (minä käytän 5%ranskankermaa)
Porsaanjauhelihaa, sipuleita ja valkosipulia kypsennetään oliiviöljyssä, kunnes sipuli on hieman pehminnyt ja liha kevyesti kypsynyt. Sekaan lisätään chilijauhe, paprikajauhe ja juustokumina. Kypsennä seosta 1-2 minuuttia sekoittaen, lisää kasvisliemi, kypsennä hiljaa keittäen 10 minuuttia. Sekoita maissijauhot 4 rkl kylmää vettä sileäksi seokseksi ja lisää kastikkeeseen. Keitä 15 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Jos teet täytteen tuoreesta pinaatista pitää se ryöpätä ensin, jäähdyttää ja silputa. Pakastepinaatti taas sulatetaan. Pinaattiin sekoitetaan juustokumina, kevätsipuli, raejuusto, puolet mozzarellasta ja cheddarista. Maustetaan suolalla ja pippurilla.
Tortillat kastellaan yksi kerrallaan kastikkeessa niin että ne juuri ja juuri pehmenevät.Tortilla nostetaan lautaselle ja sille laitetaan pinaattitäytettä. Tortilla kierretään rullalle ja nostetaan uunivuokaan. Kun kaikki tortillat on täytetty, kaadetaan loppu kastike tortillojen päälle. Jäljellä oleva mozzarella ja cheddar ripotellaan päälle. Tortilloja kypsennetään uunissa 15-20 minuuttia. Sillä aikaa voi sekoittaa salaattipäällisen ainekset keskenään. Kun enchiladat otetaan uunista, laitetaan salaatti niiden päälle. Lopuksi päälle voi valuttaa ranskankermaa tai sen voi tarjota erikseen.
517223.jpg