Rahkapiirakoiden leivonnasta jäi kuohukermaa ja maitorahkaa. Edelliseltä päivältä oli jäänyt myös keitettyjä perunoita. Pakastimesta löytyi itse tehtyä omenasosetta. Siispä hyödynsin ainekset tekemällä helpon ja maukkaan jälkiruuan.
POHJA:
150 g keitettyjä ja kuorittuja perunoita
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
TÄYTE:
5 dl omenasosetta
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 dl maitorahkaa
Perunat hienonnetaan, jauhot ja rasva lisätään. Taikina nypitään tasaiseksi (minä kyllä käytin sähkövatkainta ja taikinakoukkuja). Taikina laitetaan hetkeksi jääkaappiin. Taikinasta muotoillaan kolme n. 22 cm halkaisijaltaan olevaa levyä, jotka pistellään haarukalla ja paistetaan 225 asteessa n. 10 minuutin ajan. Jäähtyneiden phjalevyjen väliin laitetaan täyte. Mmm...
POHJA:
150 g keitettyjä ja kuorittuja perunoita
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
TÄYTE:
5 dl omenasosetta
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 dl maitorahkaa
Perunat hienonnetaan, jauhot ja rasva lisätään. Taikina nypitään tasaiseksi (minä kyllä käytin sähkövatkainta ja taikinakoukkuja). Taikina laitetaan hetkeksi jääkaappiin. Taikinasta muotoillaan kolme n. 22 cm halkaisijaltaan olevaa levyä, jotka pistellään haarukalla ja paistetaan 225 asteessa n. 10 minuutin ajan. Jäähtyneiden phjalevyjen väliin laitetaan täyte. Mmm...
Kommentit