Kaalipiirakka on kevyttä syötävää vallankin, jos kuoren tekee rahkavoitaikinasta.
492119.jpg
TAIKINA:
200 g margariinia
200 g maitorahkaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
700 g kaalia pilkottuna
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 tl etikkaa

Jauhot ja rasva nypitään ja rahka lisätään (minä käytän sähkövatkainta taikinakoukuilla). Taikina laitetaan hetkeksi jääkaappiin. Kaali haudutetaan öljyssä kypsäksi ja maustetaan. Taikina kaulitaan kahdeksi levyksi, joista toisen päälle laitetaan täyte jättäen reunat vapaiksi. Toinen levy laitetaan edellisen päälle ja alemman levyn reunat käännetään päälle. Kanteen pistellään haarukalla reikiä ja voidellaan kananmunalla. Piirakka paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia. Voi miten hyvää...