Kesäkurpitsapikkelssi on helppotekoinen ja säilyvä. Se on myös mukavan värikäs ja maukas.
532796.jpg
1,5 kg kesäkurpitsaa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
500 g sipulia
500 g hillosokeria
2 rkl sinapin siemeniä
3 dl etikkaa
1 rkl suolaa
Kuori kesäkurpitsat ja sipulit. Suikaloi kaikki kasviset(minä kylläkin paloittelen). Kasvikset keitetään vedessä n. 5-10 minuuttia palojen koosta riippuen. Toiseen kattilaan laitetaan etikka, sinapin siemenet ja suola. Seos kuumennetaan kiehuvaksi ja siihen lisätään hillosokeri. Hyvin pestyt säilykepurkit paistetaan uunissa ja kannet keitetään. Kuumat kasvikset, joista vesi on kaadettu pois jaetaan kuumiin purkkeihin (nimenomaan kuumiin, ettei purkit halkea, ja ne ovat myös ns. steriilejä). Etikkaliemi lisätään kasvisten päälle ja purkit suljetaan. Purkkien annetaan jäähtyä ja ne säilytetään jääkaapissa. En pysty sanomaan kuinka kauan pikkelssiä on turvallista säilöä, mutta kyllä se joitakin viikkoja ainakin pysyy hyvänä. Kauempaa se ei meillä ole säilynyt, vaan on päätynyt parempiin suihin.