Kulibjaka tehdään yleensä voitaikinaan. Minä käytin perunavoitaikinaa. Piiraan pinta kai kuuluisi koristella jotenkin, mutta minä teen piirakasta aina sileäpintaisen. Piirakka on ruokaisa ja maukas.
501675.jpg
PERUNAVOITAIKINA:
125 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1/2 dl perunahiutaleita
1/2 tl suolaa
kanamuna voiteluun
TÄYTE:
2 dl riisiä + 5 dl vettä + kalaliemikuutio
2 kovaksi keitettyä kananmunaa viipaloituna
300 g tuoresuolattua lohta viipaleina
1/2-1 dl tillisilppua
Voi ja jauhot nypitään sekaisin. Vesi, suola ja perunahiutaleet yhdistetään ja annetaan hetki turvota, jonka jälkeen ne seos lisätään voin ja jauhojen sekaan. (Minä käytin mummon muusiaineksia, joten en lisännyt suolaa). Taikinan annetaan hetken tekeytyä jääkaapissa, jomnka jälkeen se jaetaan kahtia ja kaulitaan kaksi taikinalevyä. Toiselle levylle levitetään ensin puolet riisistä. Reunoille tulee jättää tyhjää tilaa. Riisin päälle laitetaan lohiviipaleet. Lohen päälle tulee tillisilppu ja munaviipaleet ja ripaus suolaa tarvittaessa. Päälle tulee loppu riisistä. Toinen taikinalevy laitetaan kanneksi. Alimmaisen levyn reunat käännetään päälle. Kanteen pistellään reikiä (ja voidaan myös koristella taikinakuvioin). Kansi voidellaan kanamunalla ja piiras paistetaan uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.