Pääsiäisenä nautimme ateriamme pääosin kylässä. Kiitokset emännille herkullisista kala- ja liha- aterioista. Lampaanviulua ehdin kuitenkin tekemään.
505078.jpg
Lampaanviulu
valkosipulia
rosmariinia
mustapippuria
suolaa
Otin lampaanviulun jo edellisenä päivänä pakkasesta jääkaappiin sulamaan. Valmistuspäivänä otin viulun noin reiluksi puoleksi tunniksi huoneenlämpöön ennen maustamista. Poistin viulusta lihaskalvon, joka ympäröi sitä (inhoan lihaskalvoja). Tein veitsellä lihaan lovia, joihin työnsin kokonaisia valkosipulin kynsiä. Pintaan hieroin suolaa, pippuria ja rosmariinia. Paistoin viulua uunissa 150 asteessa kunnes sisälämpö oli noussut, olikohan se nyt 82 asteeseen (lihalämpömittärissani on merkattu valmiiksi lampaan lihalle sopiva sisälämpö). Nautimme lampaanviulun valkosipuliperunoiden ja minttuhyytelön kanssa, mmm.