Sain tämän lasagnereseptin yli kaksikymmnetä vuotta sitten ja olen pysynyt sille uskollisena. Tosin kyllähän noita muitakin lasagnereseptejä on matkan varrella mukaan tarttunut, mutta niistä myöhemmin.
544510.jpg

JAUHELIHAKASTIKE:
jauhelihaa
sipulia ja valkosipulia hienonnettuna
lihaliemikuutio
mustapippuria, suolaa
tomaattimurskaa
oreganoa
BECHAMELKASTIKE:
öljyä tilkka
vehnäjauhoja, pari ruokalusikallista
maitoa
suolaa, jauhettua muskottipähkinää
LISÄKSI:
lasagnelevyjä
juustoraastetta
Sipuli ja valkosipuli kuullotetaan öljyssä, jonka jälkeen lisätään jauheliha. Kun liha on ruskistunut lisätään joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Kastiketta haudutetaan tovi. Öljytilkka kuumennetaan ja vehnäjauhot lisätään siihen hyvin sekoittaen. Kun jauhot ovat hetken turvonneet lisätään joukkoon maito hyvin sekoittaen. Kastike maustetaan ja annetaan saostua välillä sekoitellen.
Lasagnevuoka (nelikulmainen) voidellaan ja pohjalle laitetaan Bechamelkastiketta. Kastikkeen päälle laitetaan lasagnelevyjä niin, että koko vuoan pohja peittyy. Levyjä ei laiteta yhtään päällekkäin. Levyjen päälle laitetaan lisää Bechamelkastiketta. Sitten lisätään jauhelihakastike ja juustoraaste. Päälle laitetaan lasagnelevyjä, joiden päälle laitetaan Bechamelkastiketta, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta ja taas lasagnelevyjä jne.