Lihamakaronilaatikko on suomalaista peruskotiruokaa. Perusohje, jonka tähän liitän on sekin oikein herkullinen, mutta lihamakaroonilaatikosta voi tehdä monia eri versioita. Makaroonit voi keittää lihaliemessä ja jauhelihan sijaan voi laittaa esimerkiksi kasviksia (ohje tulee  joskus myöhemmin). Munamaidon olen tässä laatikossa korvannut osittain 5 % ruokakermalla ja 3,5 % kermaviilillä. Lisäksi olen sekoittanut joukkoon 5 % juustoraastetta. Näin sain ne hyödynnettyä jääkaapista pyörimästä, eivätkä ne menneet hukkaan.
492118.jpg
Keitettyjä makaroneja
naudan jauhelihaa
sipulia silputtuna
suolaa, valkopippuria
munamaito kahdesta munasta
Jauheliha ruskistetaan paistinpannulla voissa ja sipulit lisätään ruskistamisen loppupuolella. Itse en halua sipuleita ruskistaa, vain hauduttaa. Lopuksi seos maustetaan. Makaronit ja jauhelihaseos sekoitetaan keskenään ja kaadetaan voideltuun vuokaan. Munamaitoa lisätään niin, että se on juuri makaroni-jauhelihaseoksen alapuolella. Laatikko laitetaan uuniin 200 asteeseen ja paistetaan n. 45-60 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Ja sitten vaan ketsuppia ja puolukkasosetta. Tosin poikani pitää tästä punajuurisalaatin kanssa.