Saamme aika ajoin tuttaviltamme milloin hirvenlihasta valmistettuja lihatuotteita, milloin hirven lihaa eri muodoissa. Tällä kertaa saimme jauhelihaa ja tein siitä maukkaan lihamurekkeen. Hirven liha on vahvan makuista ja melko kuivaa, joten laitoin sen kaveriksi pekonia. Kuvassa on jo valmiiksi leikattu mureke.
584314.jpg
hirven jauhelihaa
pekonia suikaloituna
korppujauhoja
vettä
1-2 kanamunaa
suolaa, pippuria
Korppujauhot turvotetaan vedessä ja maustetaan. Kananmuna ja muut ainekset lisätään ja sekoitetaan. Mureketaikinan annetaan hetki turvota ja se laitetaan sitten voidellun uunivuuan keskelle. Ympärille voi laittaa perunalohkoja, porkkanan paloja ja sipulilohkoja. Maustan perunat yleensä Aromat- suolalla ja porkkanat soijakastikkeella. Vuoka laitetaan uuniin ja mureketta paistetaan 200 asteessa noin tunnin ajan.