Äidin tapaan valmistetut kyljykset ovat meheviä ja maukkaita.
555411.jpg
Kyljyksiä
suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta
kanamuna
korppujauhoja
margariinia paistamiseen
vettä
tomaattipyrettä tai -ketsuppia, suolaa
persiljaa
Kyljykset hakataan molemmin puolin lihanuijalla ja maustetaan valkopippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Kyljystä ympäröivä kalvo kannattaa leikata auki muutamasta kohtaa, jotta kyljys ei paistettaessa mene kuprulle. Kyljykset voidellaan molemmin puolin kananmunalla ja kieritellään korppujauhoissa. Kyljykset paistetaan pannulla ja laitetaan laakeaan pataan tms. Kun kaikki kyljykset on paistettu, kaadetaan paistinpannuun vettä ja annetaan kiehahtaa, maustetaan suolalla ja ketsupilla. Tämä pannun huuhdeliemi (ottaa pannusta talteen kaikki aromit) kaadetaan kyljysten päälle, niin että ne peittyvät. Tarvittaessa voi kiehauttaa vielä lisää huuhdelientä. Kyljysten annetaan muhia miedolla lämmöllä perunoiden keittämisen ajan (miedolla, koska liian kuumalla keitettäessä liha kuivuu kovaksi, eikä pysy mehevänä). Kun perunat ovat kypsiä, lisätään liemeen silputtua persiljaa. Lientä voi käyttää kastikkeena.