Hollandaisekastike on helppo ja nopea tehdä, ei siis kannata ostaa pussikastikkeita. Kastike on parasta voista tehtynä. Jos se juoksettuu (kuten minulla tällä kertaa pääsi käymään), voi siihen lisätä vielä yhden keltuaisen  joukkoon. Älä kuitenkaan enää lämmitä kastiketta vaan tarjoa se heti.
644792.jpg
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
3 keltuaista
150 g voita
ripaus suolaa (ja cayennepippuria)
Sekoita mehu, vesi ja keltuaiset keskenään metallisessa kulhossa (minä käytän tässä kylläkin kerroskattilaa, vaikka sisäkulho ei olekaan pohjastaan pyöreä). Kuutioi huoneenlämpöinen voi. Kuumenna vesi kattilassa höyryäväksi ja aseta kulho sen sisään niin, että pohja on reilusti vedessä. Vatkaa voipalat joukkoon vähitellen. Jatka vatkaamista, kunnes kastike saostuu, on kuohkeaa ja kiiltävää. Mausta. Tarjoa heti (ei pidä lämmittämisestä).