Lanttugratiini on maukas lisäke liharuualle. Ohjetta voi keventää vaihtamalla kemamaidon vähärasvaiseksi ruokakermaksi.
644791.jpg
lanttua kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
perunaa kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
1 tl suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa suikaloituna
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 rkl ranskalaista sinappia
tomaattia viipaloituna
juustoraastetta
Lado juuresviipalet kerroksittain voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suola, pippuri ja puolet basilikasta. Sekoita maito , kerma ja sinappi ja kaada vuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa 1/2 tuntia. Lisää pinnalle tomaattiviipaleet, juustoraaste ja loppu basilika. Gratinoi vielä 10 minuuttia. Tämä annos on melko pieni, joten jos teet suurempaa annosta, lisää uunissaoloaikaa.