Lanttugratiini on maukas lisäke liharuualle. Ohjetta voi keventää vaihtamalla kemamaidon vähärasvaiseksi ruokakermaksi.
lanttua kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
perunaa kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
1 tl suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa suikaloituna
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 rkl ranskalaista sinappia
tomaattia viipaloituna
juustoraastetta
Lado juuresviipalet kerroksittain voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suola, pippuri ja puolet basilikasta. Sekoita maito , kerma ja sinappi ja kaada vuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa 1/2 tuntia. Lisää pinnalle tomaattiviipaleet, juustoraaste ja loppu basilika. Gratinoi vielä 10 minuuttia. Tämä annos on melko pieni, joten jos teet suurempaa annosta, lisää uunissaoloaikaa.
lanttua kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
perunaa kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
1 tl suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa suikaloituna
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 rkl ranskalaista sinappia
tomaattia viipaloituna
juustoraastetta
Lado juuresviipalet kerroksittain voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suola, pippuri ja puolet basilikasta. Sekoita maito , kerma ja sinappi ja kaada vuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa 1/2 tuntia. Lisää pinnalle tomaattiviipaleet, juustoraaste ja loppu basilika. Gratinoi vielä 10 minuuttia. Tämä annos on melko pieni, joten jos teet suurempaa annosta, lisää uunissaoloaikaa.
Kommentit