Herkullista, herkullista... Tämän voi tehdä myös valmiista lihapullista ja valmiista tomaattikastikkeesta. Hyvää sekin on.
630901.jpg
LIHAPULLAT:
naudan jauhelihaa
1 kananmuna
sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 rkl tureita basilikan lehtiä silputtuna
suolaa, mustapippuria
TOMAATTIKASTIKE:
oliiviöljyä
muutama pekonisiivu, voi jättää poiskin
1 sipuli silputtuna
1 porkkana ohuesti viipaloituna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tlk tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna

nauhapastaa (munaa sisältävää, pasta all' uova)

Turvota korppujauhot vedessä. Lisää kananmuna ja muut ainekset, sekoita hyvin. Anna taikinan turvota hetki ja muotoile pieniä lihapullia. Minulla taisi 400 g jauhelihaa tulla n. 36 lihapullaa. Paista lihapullat uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Kypsennä sipulia ja pekonia öljyssä n. 5 minuttia. Lisää porkkana ja kypsennä vielä 5 min. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna hautua hetki.
Keitä nauhapasta al dente- pisteeseen.