Kreikkalaista alkuperää oleva moussaka on ihana kesäherkku.
656918.jpg
munakoisoa viipaloituna
1 sitruunan mehu
2 tl suolaa
 JAUHELIHAKASTIKE:
1 rkl öljyä
500 g jauhelihaa
2 sipulia hienonnettuna
3 tomaattia (minä käytin tilalla punaista paprikaa) kuutioituna
4 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus kanelia
VALKOKASTIKE:
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
150 g juustoraastetta

Laita munakoisoviipaleet välikköön ja purista väleihin sitruunanmehua sekä ripottele suolaa. Aseta pinnalle paino ja anna viipaleiden valua n. 30 min.
Ruskista sipuli ja jauheliha. Mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla. Lisää joukkoon paprika ja tomaattipyree. Anna hautua tovin.
Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon maito hyvin sekoittaen.Anna kastikkeen saota, mausta muskottipähkinällä ja nosta jäähtymään.
Huuhtele ja kuivaa munakoisoviipaleet ja paista ne öljyssä kovassa lämmössä vaaleanruskeiksi. Aseta munakoisoviipaleet ja jauhelihakastike kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Sekoita juustoraaste valkokastikkeesen ja kaada kastike sitten vuokaan. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.