Tämä marjatorttu sisältää kermaa sekä smetanaa ja on mehevää. Sopii erityisen hyvin pakastettavaksi kertakäyttöisessä alumiinivuoassa. Tosin tällöin mustikka värjää sen pinnan kauttaltaan siniseksi.
703420.jpg
POHJA:
125 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
TÄYTE:
1 tlk smetanaa
1 1/2 dl kermaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 dl marjoja
(tarv. 1 rkl perunajauhoja)
Voi ja sokeri vaahdotetaan. Muna sekoitetaan vaahtoon. Kuivat aineet yhdistetään ja sekoitetaan taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Taikina laitetaan voideltuun piirakkavuokaan. Mustikat levitetään tasaisesti taikinan päälle.
Täytteen aineet sekoitetaan keskenään. Jos marjat ovat pakastemustikoita, sekoitetaan täytteeseen perunajauho. Piirakka paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia.