Käytän sämpylöihin aina niitä aineksia, mitä kaapista löytyy. Sämpylät ovat joka kerralla erilaiset. Tällä kertaa käytin sämpylöihin puolikkaan purkin maitorahkaa, joka oli jäänyt pyörimään jääkaappiin. Sämpyläruudut ovat pikainen tapa tehdä sämpylöitä, sopivat kiireeseen. Kuvan valoitus on vähän niin ja näin, sämpylät näyttävät todellista  haileammilta.
703438.jpg
1/2 l vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 tlk maitorahkaa
100 g voita sulatettuna
sämpyläjauhoja (sekä rouheisia että ei-rouheisia)
Vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi ja hiiva sekä suola liotetaan veteen. jauhot alustetaan taikinaan. alustamisen aikana lisätään maitorahka ja sulatettu voi. Kun taikina on sopivan kiinteää, annetaan sen kohota liinan alla huoneen lämmössä 30 minuuttia, jonka jälkeen se kumotaan leivinpaperoidulle uunipellille ja painellaan siihen tasaiseksi ja säännölliseksi levyksi. Levy jaetaan ruuduiksi taikinapyörällä. Sämpylät paistetaan 200 asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.