Brita- torttu on ihanan kevyt (vaan ei kaloriton) herkku, joka sopii hyvin kesään. Kuvassa oleva Brita-torttu on tehty puolikkaasta ohjeesta.
767406.jpg
POHJA:
300 g voita
3 dl sokeria
6 keltuaista
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
PINNALLE:
6 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
VÄLIIN:
500 g maitorahkaa
4 dl kuohukermaa
3 dl vadelmahilloa (käytin tuoreita vadelmia)
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja vaniljasokeri valkuaisvaahtoon hyvin vatkaten. Levitä valkuaisvaahto pellille taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista pohjaa 175 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, sekoita joukkoon maitorahka ja sokeri, sekä hillo. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kun ne ovat pehmenneet, liuota ne pieneen tilkaa kuumaa vettä. Kaada liivatteet seokseen. Levitä täyte toisen pohjan päälle ja lisää toinen pohja päälle kanneksi. Ripottele päälle tomusokeria.
Tortun voi tehdä myös puolikkaasta ohjeesta. Pohja vain puolitetaan keskeltä ja toisesta puolikkaasta tulee pohja, toisesta kansi. Liivatetta ei ole pakko käyttää (kuten en minäkään käyttänyt tämän tortun teossa). Sekoita kermavaahto, maitorahka ja sokeri ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele päälle tuoreet vadelmat ja nosta kansi päälle.