Aikaisemmin esittelin retropizzan, joka edusti 70- lukulaista kotitekoista pizzakulttuuria. Tällä kertaa on vuorossa kasaripizza. 80-luvulla kotitekoisen pizzan täytteeksi tuli jo vähän eksoottisempia aineksia. Pizzan täytteenä tonnikalan lisäksi saattoi olla mustekalaa, simpukoita ja katkarapuja. Pohjana tässä pizzassa on nopeatekoinen hiivaton taikina. On rapeaa ja herkullista.
867615.jpg
POHJA:
2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl öljyä
TOMAATTIKASTIKE:
tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria, valkosipulia
TÄYTE:
tonnikalaa
(mustekalaa, simpukoita, katkarapuja- en laittanut tällä kertaa)
säilykepaprikaa
juustoraastetta
oreganoa
Sekoita pohjan ainekset kiinteäksi palloksi ja kauli se leivinpaperille uunipellin kokoiseksi. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja levitä kastike taikinan päälle. Laita täytteen ainekset pohjan päälle, ripottele juustoraaste ja oregano. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.