Porkkanapiirakassa on nimensä mukaisesti porkkanaraastetta. Lisäksi siinä on sulatejuustoa. Maku on kuitenkin mehevän makea. Sopii hyvin kahvin kanssa nautittavaksi. Kuvan piiraassa aloin levittämään kuorrutusta liiaan lämpimän pohjan päälle (perheellä oli kiire päästä syömään sitä), joten osa kuorruttesta pääsi sulamaan.
967543.jpg
POHJA
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
6 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl öljyä tai sulatettua margariinia
KUORRUTUS
3,5 dl tomusokeria
100 g Olympiajuustoa
60 g voita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edelliseen. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja lopuksi rasva hyvin sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille.Paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kun piirakka on jäähtynyt, levitä kuorrute tasaiseti päälle. Leikkaa piirakka tasakokoisiksi paloiksi.