Jauheliha on monipuolinen raaka-aine. Tällä ketaa tein naudan jauhelihasta luumukääryleitä. Kääryleiden kanssa nautimme valkosipuliperunoita (Kasvisruuat).
1111864.jpg
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 kanamuna
valkopippuria, mustapippuria, suolaa(Aromat- maustetta)
400 g naudan jauhelihaa
kuivattuja luumuja
Korppujauhot turvotetaan vedessä ja maustetaan. kanamuna ja jauheliha sekoitetaan joukkoon. Taikinan annetaan turvota hetken. Useissa ohjeissa murekekääryleet neuvotaan tekemään niin, että taikinasta kaulitaan tasainen levy, joka jaetaan suorakulmion mallisiin ruutuihin, luumu laitetaan jokaiseen ruutuun ja kääritään rulalle. Tämä on minusta hankalaa tehdä, ellei taikina ole todella napakkaa. Toinen tapa on ottaa käteen pala taikinaa, painaa luumu sen keskelle ja muotoilla se kääryleen malliseksi. Kääryleet laitetaan uunipellille voipaperin päälle ja paistetaan 200 asteessa reilu 20 minuuttia.