Herkullista jälkiruokaa on mahdollista valmistaa yksinkertaisista aineista ja edullisesti pientä vaivaa näkemällä. Paahtovanukas on juuri tällainen ranskalaisen keittön herkku. Vanukkaat voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä ja paahtaa juuri ennen tarjoilua.
1111887.jpg
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 keltuaista
3/4 dl sokeria
Pinnalle 4 tl ruokokidesokeria (fariinisokerikin käy)
Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Nosta hetkeksi jäähtymään. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kermamaito vaahtoon. Sekoita ja jaa mataliin annosvuokiin tai vaikkapa kahvikuppeihin, jotka kestävät uunia. Peitä vuoat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille. Kaada uunivuokaan kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150 asteessa 50-60 minuuttia. Kun seos on hyytynyt, nosta vuoat pelliltä ja anna jäähtyä kunnolla. Kuumenna uunin grillivastus, ripottele vanukkaitten pinnalle ruokosokseia. Paahda vanukkaita grillivastusten alla, kunnes pinta ruskistuu. Nosta vanukkaat sitten hetkeksi jäähtymään ja mmm.